Poster About ( Cover is Beautiful )

 

 

 

 

 

 

 

 

Hai semua…kalini aku buat poster bertemakan ‘ Tutup itu Indah’…Poster pertama asalnya aku ambik gambar member aku ‘ Myra Slavina’.Aku edit kat photoshop,ermmm tak banyakpun aku main.Aku hanya main filter dengan gradient dan hasilnya seperti gambar diatas…hahahaha :D

 

 

 

 

 

 

 

 

Poster kedua pula gambar ‘ Ehemmm ‘ ….hahahaha,aku edit kat photoshop jugak.Pun sama gak tak banyak editpun dalam photoshop just main filter dengan font sahaja.Hasilnya seperti gambar diatas…

Look nice for me :D

Sephia Glow

 

 

 

 

 

 

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Semua…Hah! ni post terbaru iaitu ‘Sephia Glow’.Waktuni kitaorang saje2 boring photoshoot.Ermmm bagi aku gambarni nampak menarik dan aku edit diphotoshop dan menggunakan effect ‘Sephia Glow’….Hasilnya seperti gambar diatas…hahaha :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ok yang diatasni member aku ‘Frix’…ambik jurusan animasi.Waktuni saje2 photoshoot dan aku tengok gambarni nampak style.Aku edit kat photoshop dan menggunakan effect ‘Sephia Glow’…Hasilnya seperti gambar diatas…

Stylez! :D

Vintage Saturation

 

 

 

 

 

 

Post terbaru aku…hahaha…timeni aku hangout ke ‘Alamanda’ dengan family aku.Adik perempuan aku yang snap pic ni dan aku ambik gambarni untuk aku edit kat photoshop.Aku menggunakan effect baru ‘Vintage Saturation’ dan hasilnya seperti gambar diatas..hahahaha :D

 

 

 

 

 

 

Ni buddyz baik aku dengan tunang dia.Aku ambik gambar dia dan aku edit kat photoshop.Aku menggunakan effect ‘Vintage Saturation’ dan hasilnya seperti gambar diatas… :D

Bleached Landscape

 

 

 

 

 

 

Ni aku dengan leeya,timeni kitaorang ada lawatan dari sekolah luar…So kitaorang diarahkan menjadi pemandu pelancong untuk sekolah luar bersiar-siar ke kolej.Aku ambik gambar dan edit kat photoshop dan menggunakan effect ‘Bleached Landscape’.Hasilnya seperti gambar diatas.

 

 

 

 

 

 

Ni Aril member kolej aku.Waktuni ada lawatan pergi bukit jalil sempena ‘Hari Melawat Malaysia 2014′ .Aku ambik gambarni dan edit kat photoshop.Menggunakan effect ‘Bleached Landscape’ dan hasilnya seperti gambar diatas :D

 

 

 

 

 

 

Waktuni ada function ada ‘Maulidul Rasul’ kat kolej kitaorang dan lepastu kitaorang hangout pergi ‘Alamanda’.Gambarni nampak style dan aku edit kat photoshop.Menggunakan effect ‘Bleached Landscape’ dan hasilnya seperti gambar diatas.

Look Nice! :D

PH Edge

 

 

 

 

 

 

Salam semua…ni member aku ‘Syasya n Aril’…waktuni kitaorg ada event kolej di Bukit Jalil sempena hari melawat malaysia 2014.Timeni otw nak balik,masing2 dh penat.After balik dari bukit jalil aku ambik pic ni dan edit kat adobe ‘Light n Room’.Menggunakan effect ‘PH Edge’ dan hasilnya seperti gambar diatas… :D

 

 

 

 

 

 

Ni pula ‘Ana’ member satu kelas,waktu ni pun dibukit jalil tapi time ni kitaorg baru sampai n photoshoot sebelum nk berjalan2 di bukit jalil.Aku ambik gambarni dan edit kat adobe ‘Light n Room’.Hasilnya seperti gambar diatas..hehehe..

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni gambar lama,bosan2 aku edit kat adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect ‘PH Edge’.Hasilnya seperti gambar diatas…

Selenium Tone

 

 

 

 

 

 

 

 

Hah! yang nampak segak bergaya ni ‘Syasya’…Timeni dia ada ‘Catwalk’ kat kolej ‘Cybernetics’.Gambarni nampak smart…aku edit gambarni kat adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect ‘Selenium Tone.Hasilnya seperti gambar diatas.

Yezza!

 

 

 

 

 

 

 

 

Yang Si Comel ni nama dia ‘Eila’…study kat pahang ‘Teknik Muadzam Shah’.So aku bosan2 edit gambarni kat adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect Selenium Tone.Hasilnya seperti gambar diatas.She look more after cute…hehehe :D

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni pun dia jugak ‘Eila’…kebanyakkan gambar dia nampak cantik dari sefi angle dan shot.So aku edit gambarni kat adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect ‘Selenium Tone’.Hasilnya seperti gambar diatas…. :D

Old Polar

 

 

 

 

 

 

Ni member sekolah rendah…nama dia ‘Dzul’,pada asalnya gambarni nmpk gelap dan pecah…so aku edit kat adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect ‘Old Polar.Hasilnya seperti gambar diatas…muka dia nmpk suci…hahahaha,btw look nice :D

 

 

 

 

 

 

Ni ‘Syasya’…timeni hangout kat ‘Times Square’…waktuni aku xde,sedih kan…hahaha.Tapi xpe aku rasa gambarni bila edit nampak nice…after edit gambar ni di adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect ‘Old Polar’.Hasilnya seperti gambar diatas…pic look ok ar…hahaha..

 

 

 

 

 

 

Gambarni nampak better lagi berbanding yang diatas.Sama juga menggunakan adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect ‘Old Polar’.Hasilnya seperti gambar diatas.Look much better…

Yeahhh :D

Split Tone

 

 

 

 

 

 

 

 

Hah kalau nk tau knp gambar ni nampak ungu,akun just gunakan adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect ‘Split Tone; dan hasilnya seperti gambar diatas.Aku pilih gambar member akuni ‘Syasya’ sbb nmpk style dgn tangan dia.Btw it looks nice!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ni pulak member sekolah rendah aku ‘Myra’…She so sweet n waktuni dia kat foodcourt ‘Sogo’.Bosan2 aku jumpa gambarni and aku edit kat adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect ‘Split Tone’.Hasilnya seperti gambar diatas.She so beautiful…ngeee :D

 

 

 

 

 

 

 

 

Hah!…ni buddyz aku dengan tunang dia,member aku ni nama dia khai n tunang dia pulak panggil su.Aku ambik gambar ni sbb nmpk nice after edit.Menggunakan adobe ‘Light n Room’ dan menggunakan effect yang sama ‘Split Tone’.Hasilnya seperti gambar diatas…

Yezza!

PH B&W Beach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semuani adalah barisan ‘Majlis Perwakilan Pelajar dan termasuk Lecture’.Gambar2 ni aku edit kat ‘Light n Room’ dan menggunakan effect PH B&W Beach.Hasilnya seperti gambar diatas…Apa2pun gambar ni nampak ‘Awesome’…hahaha :D

Btw aku enjoy sangat timeni…